Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 14:54 - „Новият огън“ – българка в Италия написа книга за откритието на Андреа Роси, което ще промени света.
Автор: bls Категория: Политика   
Прочетен: 5495 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 12.12.2014 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тя живее в Тоскана повече от 20 години. Напуска София на 19 г., завършва психология в Италия и днес е Dottoressa (Доктор) Весела Николова.

image

Вчера, 10 декември 2014 г., я поздравих във Фейсбук за това, че е написала биография на Андреа Роси. Днес материали за книгата й пуснаха българският сайт в Чикаго и агенция Фокус.

„Новият огън“ на Андрея Роси, описан от Весела Николова 2014.12.11

www.eurochicago.com/2014/12/nikolova-thenewfire-rossi/

Българка в Италия написа книга за учен, изобретил нискоенергиен ядрен реактор 11 Декември 2014 | 10:14 | Агенция "Фокус"
www.focus-news.net/news/2014/12/11/2000060/balgarka-v-italiya-napisa-kniga-za-uchen-izobretil-niskoenergien-yadren-reaktor.html


image

 

-         Moge li da vi popitam? Kak razbraxte za nea ? – попита ме Весела как съм разбрал за книгата й.

-       От  28 ноември пиша за Роси, нищо не разбирам от физика, филолог и писател съм, но ...интуиция... Пуснах две статии, общ брой на интерес е над 40 000. Рових се днес и попаднах на Вас... – отговорих й аз - Кажете ми, защо според Вас много хора не вярват на откритието на Андреа Роси?

(ПРЕДАВАМ ОТГОВОРА НА ВЕСЕЛА НИКОЛОВА НА КИРИЛИЦА)

-
Разбирам Ви много добре, аз самата нарекох личността и историята на Андреа Роси „спорна“. Една от особеностите на човек е да дава стереотипни мнения, базирайки се върху минимален брой елементи. Поради тази причина – и поради още много други – реших, че ще бъде добре да разкажа и да осветля неговата история, подхождайки преди всичко като психолог. Тоест, с максимална неутралност и без предварителни очаквания…В контакт съм с учени от най-различни страни, включително Нобеловия лауреат Брайн Джозефсън, който ми помогна и ме подкрепи в написването на книгата. Това изобретение, когато се индустриализира, ще промени всякакви геополитически равновесия и аз лично не съм сигурна, че световните сили (пък и човешките съзнания) са готови за такава революция.




image

Весела Николова следи дейността на инж. Роси от 2011 г.

На 15 януари 2011 г. инж. Андреа Роси и професора от Болонския университет Серджио Фокарди на пресконференция в Болоня обявяват за свое откритие в областта на низкоенергетичния ядрен синтез (low-energy nuclear reactions, LENR). На пресконференцията неизвестен инвеститор поръчва мегаватна инсталация. Половин година по-късно Роси обяви, че са създали такава инсталация и на пресконференция на 28 октомври 2011 г. я демонстрира. Този топлогенератор той нарече енергиен катализатор - E-Сat. Реакторът, голям колкото фургон, работи повече от 5 часа в автономен режим с изходна мощност 0,5 МВт. След това Роси създаде E-Сat с големината на малко куфарче, а от март  2014 г. международна комисия наблюдава в течение на 32 дни новата модификация на генератора Е-САТ на Роси, който представлява по форма вече не фургон или куфарче, а нещо като голяма химикалка с диаметър 2 см и дължина 20 см. На 8 октомври комисията излезе с доклад, че генератора на Роси работи.

Работи, противно на всякаква логика, но работи. За  месец създава топлина от 1,5 мегаватчаса, което е един милион пъти повече от възможността на която и да е химическа реакция в този обем.

image

„- Какво може да накара един професионален психолог като Вас да напише книга за учен физик и неговото откритие?

– Силното любопитство, природната и, ако щете, и професионална наклонност към всичко онова, което е неконвенционално и антистереотипно. Постоянното желание да търся там, където другите са свикнали да не обръщат внимание и да пренебрегнат. Винаги съм се интересувала от проблемите, свързани с околната среда. Освен това, имам навика да се информирам за случващото се по света не само от големите медии (mass media main steam), а и от малки медии и сайтове, които заемат малки публични пространства. Така един ден (през 2011 г.), посещавайки сайта www.WallStreetItaliacom, попаднах на новина, която информираше за откритието на Андреа Роси. Освен, че тази новина беше сама по себе си интересна, усетих по интуиция, че се касае за нещо сериозно и значително, с огромен потенциал в икономическата, политическата и дори културната области. Затова реших, че ще е интересно, и е добре съзнателно да се задълбоча и да проуча по-детайлно въпроса.“ (www.eurochicago.com/2014/12/nikolova-thenewfire-rossi/)

Книгата на д-р Весела Николова може да бъде закупена тук: www.ecat-thenewfire.com/

 www.youtube.com/watch

 

  www.ecat-thenewfire.com/blog/     

             Д-р Весела Николова е изключително симпатична и умна жена, с чувство към българската история.

image

lа, dove il danubio blu si perde nelle scure acque del mar nero, sorge la rupe delle quaranta fanciulle. kaliakra и il suo nome e inizia cosм la sua leggenda:

"кога се лете буря силна появява
при калиакра нос - на черното море в рева страхотен, на което се долавя вестта за вяра и родина как се мре(...)"

(траянополский епископ иларион)




Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bls
Категория: Политика
Прочетен: 1419366
Постинги: 63
Коментари: 729
Гласове: 285
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930