Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2014 13:08 - ГРАЖДАНИ С ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЪР АНГЕЛКОВА ОТНОСНО ИНЦИДЕНТА НА ПРЕЛЕЗА НА ОБЕЛЯ
Автор: obshtestven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.10.2014 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАЖДАНИ С ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЪР АНГЕЛКОВА ОТНОСНО ИНЦИДЕНТА НА ПРЕЛЕЗА НА ОБЕЛЯ

Във връзка с инцидентите на жп прелеза на Обеля и във връзка с изразената позиция на служебния министър на транспорта г-жа Николина Ангелкова, както и изразената воля за решаване на проблемите в железопътния транспорт у нас, Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорта задава следните въпроси към министъра и нейния екип:

  1. Кой е принципал на Холдинг БДЖ и ДП НКЖИ?
  2. Кой назначава ръководствата на двете дружества и определя политиката им и транспортната политика на страната като цяло?
  3. Дали при разследването на инцидента на прелеза на Обеля и всички подобни инциденти, ще се задават освен въпросите – Какво е станало, Кой е отговорен и Какви са причините, довели до този инцидент?
  4. Дали правилниците за движение на влаковете, както и самото управление на инфраструктурата, са пригодени към българските условия и каква технология се ползва?
  5. Защо на немалка част от прелезите у нас, водачите на автомобили са принудени да изчакват значително време и това свързано ли е с организацията на движението, жп участъците, правилниците за движение и др.?
  6. Как се процедира, например в съседна на България – Гърция с тези казуси, както и в повечето страни от ЕС? Защо там чакането на прелези на автомобилите е минимално?
  7. Ще има ли уволнения в ИА Автомобилна администрация заради 30% увеличение на загиналите при пътни инциденти от началото на годината?
  8. Поела ли е антажимент България за въвеждането на системата GSM-R?
  9. Какво се случва с квалификацията на служителите на БДЖ и НКЖИ и повишаването на техните компетенции?
  10. Има ли въведени симулатори като част от подобряването на квалификацията на служителите на железницата?
  11. При колко от железопътните линии в България има въведени броячи на оси?
  12. Какво е официалното становище на МТИТС относно превозените значителен брой противопехотни мини през територията на страната до завод „Минджур”с тежкотоварни камиони? Какви мерки за безопасност са били предприети, били ли са налични нужните разрешителни и съгласувания със съответните институции, има ли други такива случаи и какво предвижда да предприеме Министерството, за да предотврати евентуални инциденти при превоз на опасни вещества при други подобни случаи? Каква такса е платил превозвачът на опасния товар?image Снимка: Агенция Фокус



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: obshtestven
Категория: Лични дневници
Прочетен: 664549
Постинги: 188
Коментари: 83
Гласове: 99
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930