Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2014 11:27 - Сигнал за незаконна сеч в Борисовата градина
Автор: obshtestven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2425 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2014 12:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                                                        

                                                                            СИГНАЛ

 внесен до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, г-жа Лорита Радева - председател на Постоянна комисия по околна среда, земеделие и гори към СОС, Столичен Инспекторат, РДНСК ЮГОЗАПАДЕН РАЙОН, Обществен посредник на Столична община

На 20.03.2014г. около 7:30 сутринта организирано и с видима подготовка и участие на тежка механизация се започва изсичане на десетки дървета в територията на парк “Борисова градина” от югозападната страна на платното на бул. “Стоян Михайловски” по посока гара “Пионер” в близост до кръстовището с бул. “Яворов/Вапцаров”. Към 12:30 следите от изсичането бяха заличени и се заравняваше с чакъл.

В този район се провеждат строително-монтажни работи за нова естакада и решение на кръстовището, както е и в процес одобряване (от СОС) на проект за промяна на трасето на трамвай №18. Този проект засяга и въпросната полоса, където днес бяха изсечени дървета. За тези свързани проекти са заведени надлежно становища, възражения и се водят съдебни дела от граждани.

Към 8:30 часа на мястото вече присъстват граждани, които започват да документират действията на работещите. За случая по телефона веднага са уведомени

-          председател на Постоянна комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към СОС,

-          4-то РПУ (обаждания на тел. 112)

-          “Зелена система”

-          Столичен инспекторат

При опит да се изиска информация от работещите за основанието на техните действия е отправена заплаха към един от гражданите.

Проектът за нова естакада и решение на кръстовището не предвижда разширяване на платното на бул. “Ст. Михайловски”. Проектът за трамвайно трасе все още не е приет в Столичен Общински Съвет.

Настояваме да се разпореди разследване относно това: кой е изпълнителя на днешните строително-монтажни работи в тази полоса, с чия заповед са задействани работниците и по кой проект се извършват тези дейности.

Изискваме да бъдат представени отчет от  институциите, които своевременно сме уведомили относно техните последващи действия по случая.

На разположение имаме пълна информация с номера на превозни средства, снимков материал и хронология на сигналите до служители на гореизброените институции.

Ако този случай остане без последствия, ще смятаме, че този акт е координирана акция, в която участват държавна и общинска администрация.

image

image

image









Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: obshtestven
Категория: Лични дневници
Прочетен: 665180
Постинги: 188
Коментари: 83
Гласове: 99
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930