Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2013 18:16 - Весела релсова коледа :)
Автор: obshtestven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1643 Коментари: 0 Гласове:
1



ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА, УСПЕШНА И КОНКУРЕНТНА НОВА 2014 ГОДИНА НА ВСИЧКИ КЛИЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ, В СФЕРАТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ И РЕЛСОВ ТРАНСПОРТ!!!

На всички пътници и товародатели желаем да имат повече, по-удобен и по-бърз обществен транспорт и товарен жп транспорт. Да пътуват много повече, но с екологичен и енергоефективен обществен транспорт. Да не подминават нередностите, а да си търсят правата на фирмено, общинско, държавно и европейско ниво. Да пазят превозните средства, защото те са на всички нас. Така ще помгнат за подобряване на транспортната услуга.

На всички служители в НКЖИ и БДЖ пожелаваме по-добра 2014г., повече пътници и повече товари, истинска реформа, а не просто орязване на разходи и персонал. Да не си мълчат за нередности с правата им на служители, с посегателства върху имуществото на Железницата, както и за нарушения на здравословните и безопасни условия на труд.

Специално на БДЖ пожелаваме да бъде включено като бенефициент по ОП на ЕС и да успее да рециклира подвижния си състав. И ръководството да спре да крета и да се надява на превози от Южен поток, а да бъдат пуснати влакове от и за Турция, Гърция, Сърбия, Румъния. Пожелаваме истинско маркетингово проучване, което да изясни къде търсенето е най-голямо. Пожелаваме, който и да управлява държавата да си избие веднъж завинаги от главата думата ПРИВАТИЗАЦИЯ.

На НКЖИ пожелаваме възстановяване на Околовръстната ЖП линия на София като модерен S-Bahn, възстановяване на движението по отсечката Ямбол – Елхово, Горна Оряховица – Елена, както и успешно приключване на проучванията за Околовръстна линия на Русе, проучвания за линии покрай морето и др. Пожелаваме им да правят всички рехабилитирани отсечки с конкурентни скорости на аутобаните, а не измиване на ръцете и връщане на проектни скорости от преди 30 години за огромна финансова сума.

На Столична Община пожелаваме приоритет върху обществения транспорт, проучване за възстановяване на Околовръстната ЖП линия на София като модерен S-Bahn. Пожелаваме мораторуим върху строителството на нови кръстовища на 2, 3 и 4 етажа и ремонт и рециклиране на всички налични автобуси, тролейбуси и трамваи, а не тяхното рязане на скрап.

На всички служители в обществения транспорт в страната – шофьори, ватмани, диспечери пожелаваме по-добри и справедливи условия на труд, автомобилните шофьори да ви дават винаги предимство, да не получавате глоби за закъснения, когато вината не е у вас.

На жителите на гр. Добрич пожелаваме да си защитят тролейбусния транспорт, защото е планирано да бъде закрит през лятото на тази година. Ако има хора, които имат желание да се борят, ще помогнем с каквото можем.

На частните оператори в товарните жп превози пожелаваме да започнат да увеличават пазарния си дял за сметка на автомобилните превози, а не за сметка на държавната железница при спадащ като цяло дял на жп превозите.

На автомобилистите пожелаваме да пътуват повече, но с по-удобен и конкурентен, екологичен и енергоефективен обществен транспорт, който да ги насърчи да намалят ползването на автомобилите си.

На нашите управници пожелаваме още да започнат да пътуват с обществен транспорт, за да видят как пътуват техните сънародници, а и за да спестят ресурси и средства.

На прокуратурата пожелаваме – да разгледа нашите сигнали и да потърси наказателна отговорност на виновниците за тежкото състояние на Железницата ни като не подминава определени фигури по партиен или друг признак.

Пожелаваме си също така да дишаме по-чист въздух, да страдаме по-малко от сърдечно-съдови и респираторни проблеми, да има по-малко катастрофи, по-малко загинали и ранени по пътищата и по-малко материални щети! Спестените средства да отидат за образование, култура, по-добра местна инфраструктура и др.
image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: obshtestven
Категория: Лични дневници
Прочетен: 662242
Постинги: 188
Коментари: 83
Гласове: 99
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031