Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 01:47 - Трамвай „Безумие” и упражненията на една политическа партия
Автор: obshtestven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3054 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера партия ДСБ представи "алтернативен проект" на този на арх. Диков и Столична Община за трамвая, наречен от гражданите "Безумие", срещу който вече имаше 2 протеста и голямо недоволство.

Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт се противопоставя на опитите за манипулация на хората и измъкване от тежката ситуация, в която е попаднала Столична Община заради един некадърен и необоснован проект.

Специално искаме да обърнем внимание, че един от хората, които представиха пред медиите проекта е г-н Вили Лилков - представител на ДСБ в СОС и комисията по транспорт към Столична Община. За нас е абсолютно неприемливо хората, които гласуваха през месец февруари „ЗА” проекта с изсичане на част от парк „Борисова градина”, сега лицемерно и безочливо да се представят като „спасители” за гражданите.


Какви са недостатъците на посочения проект:
1.Трасето се удължава с още 1 километър и съответно оскъпява.

2. Предвижда се тунел до оградата на Софийската Духовна Семинария, което допълнително ще оскъпи проекта.
3. Ще трябва да се разширява бул. "Симеоновско шосе",
4. Трамваят в участък от над 2 километра ще се движи през парк "Борисова градина" по Симеоновско шосе, без реален пътникопоток.
5. Обиколката по "Симеоновско шосе" ще откаже хората да пътуват, още повече, че 88 се движи по Никола Габровски и ще е по-бърз от трамвая, тъй като го дублира до края на маршрута му (кв. "Дървеница").

Ние продължаваме да отстояваме нашето предложение за безконфликтно решаване на казуса, а именно – изграждане на крило на моста за метрото с дължина 1,4 км. или още по-добрия вариант – изграждане на тунел за метрото по бул. Драган Цанков, както е бил първоначалният проект и възстановяване на трамвайното трасе, там където в момента се движи метрото. Инициативата напомня, че мостът между метростанциите Жолио Кюри и Г.М. Димитров се укрепва непрекъснато, изграден е за преминаване на трамваи, а не на 4 пъти по-тежките метровлакове.

image


Снимки на "укрепвания" мост за трамваи, на който беше "качено" метрото с решение в края на мандата на Стефан Софиянски по бул. Драган Цанков.
Ние считаме, че заради това безобразие ежедневно се рискува животът на хиляди столичани, пътуващи с метрото!

image

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: obshtestven
Категория: Лични дневници
Прочетен: 665354
Постинги: 188
Коментари: 83
Гласове: 99
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930